onsdag 24 augusti 2011

Äppelkaka

(jo jag vet, färdigvispad vanlijsås, skäms!
men vad gör det om hundra år?
Det är kakan ni ska fokusera på i detta recept)
Äppelkaka
Ingredienser:
Malen kanel
2 msk strösocker
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2dl strösocker
100 gram smör
2-3 äpplen ( gröna, de sär sura o goa)





1. Sätt ugnen på 175°
2. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
3. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
4. Rör smöret och sockret poröst.  (Smält inte smöret!)
5. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet.
6. Blanda mjöl och bakpulver.
7. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten och häll smeten i formen.
8. Rulla äppelklyftorna i kanel och socker
9. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över lite mer socker och kanel.
10. Grädda i mitten av ugnen 50-65 minuter.
Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar