onsdag 24 augusti 2011

Chokladdoppade Hasselnötcremesbollar

Chokladdoppade Hasselnötcremesbollar

Ingredienser:
100 gram smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 matskedar hasselnötscreme
3 msk kakao
4,5 dl havregryn
4 msk kallt kaffe (gärna lite starkt)
200 gram mörk blockchoklad
( coccos, strössel eller lite ljus choklad som dekoration)

Do like this:
1. Vispa Smör, strösocker och vaniljsocker poröst med elvisp.
2. Blanda i Hasselnötscremen.
3. Vispa i havregryn, kakao och det kokta avsvalnade kaffet.
4. Rulla smeten till små bollar och lägg dem på ett fat
    eller i en burk med lite mellanrum mellan varje boll.
5. ställ bollarna i fyrsen ca 45 minuter eller i kylen 2 timmar
    så de stelnar till lite grann, inte blir frysta (håll koll!)
6. Smält blockchokladen i vattenbad och låten
    den svalna till rumstemperatur.
7. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåstpapper
    (jag brukar lägg bakplåtspappret på en bricka
     som får plats i kylen )
8. Strö över ex coccos eller strössel som dekoration om så önskas
    (bör göras efter max 3 doppade bollar så att
     chokladen ej hinner stelna)
9. Ställ in i kylskåpet  och låt stelna.

 Gottigott!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar