onsdag 24 augusti 2011

Krämig Citronpaj

Ingredienser:
Pajskal
3.25 3.25 dl vetemjöl
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
2.5 100 1
Citronkräm:2 
2 st ägg
1.29 1.3 dl socker
2 2 st citroner, skalet
1 1 dl citronsaft
150 150 g rumstempererat smör

Baka så här:
  1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
  2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg.
  3. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme. 
  4. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter. 
  5. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer. 
  6. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
  7. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. 
  8. Ställ pajen kallt och låt den stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar