onsdag 24 augusti 2011

Lemoncurd marängtårta

 
Lemoncurd marängtårta

Ingredienser:
2 marängbottnar
2 ägg
1, 5 citron
2 dl strösocker
100 g smör
2,5 vispgrädde
bär ex, hallon blåbär

Gör så här:
Förbered helst lemoncurd kvällen innan, men gör själva tårtan strax innan servering.
Snabbvariat? Lemoncurd finns att köpa bland marmeladen i butikerna.


Lemoncurd:
1. Finriv skalet från citronerna och pressa ur citronsaften i en kastrull.
2. Värm upp, citronsaften, det rivna skalet tillsammans med
    1 dl strösocker under omrörning så de "smälter ihop"
3. Sila över i en bunke (så skalet försvinner) och låt svalna lite.
4. Vispa 2 ägg och 1 dl strösocker poröst.
5. Häll citronröran och äggröran i en kastrull och låt det sjuda upp
     tills det tjocknar till en del (får INTE koka!)
6. Skär ner smöret i småbitar och lägg i under omrörning tills det smält.
7. Häll över i en bruk med lock och låt svalna i kylskåpet,
     helst över natten.

Tårtan:
1. Vispa upp grädden
2 .Lägg upp en marängbotten på ett fat, bred över lemoncurd.
3. Lägg på nästa botten och bred lägg på grädden
    överst och toppa med massa bär!
    (Jag rev över lite choklad med  + pudra med florsocker)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar