onsdag 24 augusti 2011

Majas Cheesecake med jordgubb och lemoncurd

Majas Cheesecake med
jordgubb och lemoncurd


Ingredienser: 
Botten:
10-15 digestivekex
50 gram smör

Cheesecake:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 ägg gulor
3 äggvitor
2dl strösocker
150gr philadelfiaost
jordgubbar
lemoncurd - recept finns här --> (http://majabakar.blogspot.com/2011/08/lemon-curd.html)
(snabbvariant? Lemoncurd finns att köpa bland marmelanden i butikerna)

gärna fler bär till dekoration



Gör så här:


  1. Smält smöret och mixa sönder digestivekexen (mosa med gaffel eller mixa i mixer)
  2. Blanda smör och de smulade digestivekexen och tryck ut det
    i botten på en form med löstagbar kant.
  3. Ställ formen i frysen medan du gör smeten till cheesecaken.
  4. Vispa grädde och vaniljsocker hårt (Bunke 1)
  5. Dela upp äggvitor och äggulor i två separata bunkar från 3 ägg.
  6. Vispa äggulor och strösocker poröst
    och vispa sedan i philadelfiaosten (Bunke 2)
  7. Vispa upp äggvitor till ett kraftigt skum (Bunke 3)
  8. Rör ihop grädden med ägggulorna (Bunke 1 & 2),
    rör sedan försiktigt ned äggvitorna (Bunke 3)
  9. Fyll formen som stått i frysen
  10. Mixa jordgubbar och rör i lite socker, ringla i jordgubbssåsen i cheesecakesmeten
    och svep en aning med en sked
    (blanda ej för mycket, varva gärna smet och jordgubbssås om du vill)
  11. Klicka i små klickar av lemoncurd jämt i formen.
  12. Frys i ca 4 timmar och dekorerar med massor av färska bär innan servering!

2 kommentarer:

  1. Men herregud! Det var verkligen en pina att kika in på din blogg just nu. Jag är nämligen sjukt hungrig!! ;)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja du får se til att slänga ihop ngt smaskigt som mättar suget nu till helgen ;)

    SvaraRadera