onsdag 24 augusti 2011

Majas Cupcakes

Majas Cupcakes


Muffins
 
Ingredienser
(ca 24 normalstora)

2 ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1 dl flytande smör (90gram smält)
2 dl vanilj yoghurt
1 tsk citronsaft (endast ½tsk om chokladsmak)

Massor av exempelvis, stora bitar av
blockchoklad eller dumle, kanske after eigth,
annars nonstop eller varför inte bär?
Om chokladsmak lägg till:
3-4 msk kakao
1 msk flytande margarin



Frosting
Ingredienser
60 g mjukt smör
ca 5
dl florsocker, el till önskad konsistens
( florsocker med chokladsmak för choklad
eller alt. 3msk kakao och vanligt florsocker)

2 tsk vaniljsocker
1
msk färskpressad citron, (saften)
100
g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamell /pastafärg

Gör så här:
Muffinsen
  1. Vispa ägg och strösocker poröst i en skål.
  2. Blanda resterande torra ingredienser med en gaffel i en annan skål och
    sedan ner i ägg blandningen.
  3. Häll i yoghurten och smöret (smöret måste svaltnat om det smälts)
    Rör, vispa ej.
  4. Lägg muffinsformar på en plåt, gärna i metallmuffinsformar
  5. Häll smeten i en kanna och fyll sedan i formarna 2/3.
  6. Nu passar du på att trycka ner allt det där goda /
    som ger det spännande i bakelsen!
    (Massor av exempelvis, stora bitar av blockchoklad eller
    dumle, kanske after eigth, annars nonstop eller varför inte bär?)

    Snåla inte med dessa! Överdriv helst!
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175grader  i 15-20 minuter
    tills de är gyllenbruna fluffiga och fina
Frostingen
  1. Vispa Smör, Philadelphiaost, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Rör i florsocker till önskad konsisten (vispa ej hårt för då smälter florsockret och bli för löst)
  3. (om inte choklad) Färga glasyren i olika färger
    med karamellfärg eller behåll den cremevit.
Bred eller spritsa nu frostingen över muffinsarna och
dekorera med ex, chokladdekorationer, frukt, strössel eller godis!
Förvaras i kylen!
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar