onsdag 24 augusti 2011

TacoStubbar

Ingredienser
(4 port.)
400gram blandfärs
1 påse tacoskrydda
1 stor bruk champinjoner alt. färska.
2 tomater
4 st torillabröd
½ gul lök.
1 burk tacosås ( medium)
1 burk lätt creme fraiche
riven ost.

Tillaga så här:
Bryn blandfärsen och krydda den med tacokryddan. Häll upp det i en skål och låt svalna lite grann.
Stek champinjonerna  och bryn sen löken.
Skär ner tomaterna i småbitar.
Blanda i creme fraiche i den stekta blandfärsen.
Lägg ut ett tortilla bröd platt på en skärbräda. Lägg på blandfärsröran på halva brödet.
Lägg sedan, champinjonerna, löken, tomat, och lite riven ost ovan på. Klicka ut lite tacosås över.
Rulla ihop tortillan  och skär den en gång på mitten. Ställ sedan bitarna upp " som stubbar" i en gratängform.
Ställ dem med "sömmen" mot kanten och gärna tätt, så att de håller ihop sig.
Häll rivern ost över dem och ställ in dem i ugnen tills osten smält och fått lite färg.
Serveras med ex. tacosås, grönsaker och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar