onsdag 14 december 2011

Krispig Snickerskaka med Nougat och Chokladtopp


Krispig Snickerskaka med
Nougat och Chokladtopp

Ingredienser
200g mjölkchoklad.
200g Nougat
1 st Burk skippy jornötssmör med krokant.
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
1 Liter Cornflakes
Gör så här:
  1. Värm upp sirap, strösocker, och jordnötssmöret i en kastrull under omrörning på medelvärme.
  2. Blanda i Cornflakes, vaniljsocker.
  3. Krossa conflakens med en slev och blanda noga.
  4. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm eller mindre.
  5. Häll upp cornflakesröran och platta ut den på bakplåtspappret.
  6. Ställ in formen i frysen
  7. Smält nougaten över vattenbad, och låt den svalna något, bred sedan ut nougaten över cornflaksen
  8. Ställ in formen i frysen igen.
  9. Smält nu blockchokladen över vattenbad och låt den svalna till den tjocknar lite, rör emellanåt så att chokladen inte stelnar och bred sedan ut den över nougaten.
  10. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan upp i passande bita (ca 2x2 cm)

    Går utmärkt att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar