onsdag 14 december 2011

Mozartkulor

Mozartkulor
Ingredienser
(ca 50 st)
100g Nougat
200g Blockchoklad
250g Marsipan


Gör så här:
  1. Frys nougaten 20 min innan bakning.
  2. Skär noguaten i ca 50 små bitar (det blir en mozartkula för varje bit)
  3. Kavla ut marsipanen  tunt och skär i lika många rutor som nougatbitar.
  4. Rulla varje nougatbit i en marsipan rutan, och rulla dem till små kulor.
  5. Lägg kulorna på ett fat och ställ dem i kylskåpet.
  6. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något,
  7. Doppa varje kula i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspappar-Låt chokladen stelna i rumstemperatur, sedan kan du förvara dem i en burk i kylskåpet.
    (jag har ringlat smält ljus choklad över mina och använt mörkröd marsipan)
Går utmärkt att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar