fredag 6 april 2012

Påsk -kycklingar av chokladbollar och marsipan!

Påsken är här, och äntligen får jag baka med påsktema.
Att baka tema anpassat är något av det roligaste jag vet! Särskilt högtider!
Så som jag älskar att fira, nästan allt! Allt som går att firas firar jag oftast.
Tar varje tillfälle jag får att ge mina nära gåvor eller något smaskigt, för finns det något bättre än att uppvakta alla nära och kära? Det behöver inte kosta, bara värma sinnet!
Därav har jag här gjort små choklad kycklingar!




Påsk -kycklingar av
chokladbollar och marsipan!


Ingredienser:
Bollar:
100 gram smör / margarin

1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
4 dl havregryn
4 msk kokt kaffeDekoration:
Marsipan


Gör så här:
  1. Vispa smör och strösocker poröst
  2. Häll i vaniljsocker, kakao och  kaffe, vispa ihop.
  3. Blanda nu i havregrynen, knåda helst ihop det med händerna så grynen inte
    blir allt för söndersmulade.
  4. Rulla till bollar, lite större än golfbollar och lägg på ett fat.
  5. Ställ fatet i frysen ca 30-45 minuter
  6. Klä och dekorera de kalla bollarna med marsipan.
    (jag färgade den själv med karamellfärger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar