tisdag 12 februari 2013

Kola och choklad Cake på digestivebotten

Kola och choklad cake på digestivebotten

Ingredienser:
12 st digestivekex
100 gram smör
3-4 dl vispgrädde
150 gram blockchoklad ( eller 100 gram blockchoklad + 50 gram nougat)
1 burk söt kondenserad mjölk
Jordgubbar eller hallon


Gör så här:
  1. Börja med att ta bort pappret och ALLT klister på på kondenserade mjölkburken.
    (ställ den i varmt vatten en stund så blir det lättare, ev aceton eller svinto för klistret)
  2. Öppna den EJ och lägg burken i en kastrull och fyll med vatten tills det täcker burken helt
  3. Koka burken i 3 timmar, fyll på med vatten lite eftersom då den måste vara täckt hela tiden.
  4. Låt burken svalna.
  5. Smula sönder digestivekexen i en mixer eller i plastpåse med en kavel.
  6. Smält smöret och röri hop det med kexen.
  7. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter eller pajform och ställ den i kylen.
  8. Vispa grädden, lägg 2 dl färdigvispad grädde i en skål och låt det bli rumstempererad,
    ställ resten i kylen.
  9. Smält chokladen (och ev nougaten) i vattenbad eller mikron. låt svalna lite, men får inte stelna.
  10. Blanda raskt i den rumstempererade grädden i chokladen och bred ut den över digestivekakan.
  11. Ställ i kylen i ca 5-10 minuter
  12. Öppna den kokade burken (vilken nu ska inne hålla smarrig kola) och bred ut kolan över chokladen
  13. Spritsa / klicka ut resterande grädde över kola lagret och dekorera med jordgubbar eller hallon.
(Jag ringlade lite smält choklad över också )

Detta blir Riktigt smarrigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar