Ingredienser:
12 st digestivekex
100 gram smör
3-4 dl vispgrädde
150 gram blockchoklad ( eller 100 gram blockchoklad + 50 gram nougat)
1 burk söt kondenserad mjölk
Jordgubbar eller hallon
Gör så här:
-
Börja med att ta bort pappret och ALLT klister på på kondenserade mjölkburken.
(ställ den i varmt vatten en stund så blir det lättare, ev aceton eller svinto för klistret) - Öppna den EJ och lägg burken i en kastrull och fyll med vatten tills det täcker burken helt
- Koka burken i 3 timmar, fyll på med vatten lite eftersom då den måste vara täckt hela tiden.
- Låt burken svalna.
- Smula sönder digestivekexen i en mixer eller i plastpåse med en kavel.
- Smält smöret och röri hop det med kexen.
- Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter eller pajform och ställ den i kylen.
- Vispa grädden, lägg 2 dl färdigvispad grädde i en skål och låt det bli rumstempererad,
ställ resten i kylen. - Smält chokladen (och ev nougaten) i vattenbad eller mikron. låt svalna lite, men får inte stelna.
- Blanda raskt i den rumstempererade grädden i chokladen och bred ut den över digestivekakan.
- Ställ i kylen i ca 5-10 minuter
- Öppna den kokade burken (vilken nu ska inne hålla smarrig kola) och bred ut kolan över chokladen
- Spritsa / klicka ut resterande grädde över kola lagret och dekorera med jordgubbar eller hallon.
(Jag ringlade lite smält choklad över också )
Detta blir Riktigt smarrigt!!
Detta blir Riktigt smarrigt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar