torsdag 23 maj 2013

Radiokaka med salta kex


Radiokaka med salta kex

Ingredienser
10 bitar 
2 ägg
3 dl florsocker
200 gr mörk blockchoklad
150 gr kokosfett

10-15 st mariekex , fingermarie
10-15 st salta kex (typ TUC)
ev.Jordgubbar till garnering (Jordgubbar och choklad är ju en oslagbar kombo!)

Baka så här:


  1. Klä en form el, plastbytta med plastfolie.
  2. Smält chokladen och kokosfettet i ett vattenbad.
  3. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, och blanda i chokladsmeten.
  4.  Bred ut ett tunt lager med chokladsmet i botten av formen.
  5. Täck chokladlagret med kex, och varva vartannat lager med choklad, kex, choklad, kex.
  6. Avsluta med ett lager choklad.
  7. Ställ i kylskåp (täckt med lock eller plats i minst sex timmar, servera i 1,5 cm tjocka skivor.
    Jag garnerade med jordgubbar, MUMS!

2 kommentarer:

  1. Din blogg är helt underbar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack Jennie! Det värmer verkligen!
      Önskar jag hade möjlighet att uppdatera den oftare bara ;)

      Radera